Roca

Cu peste 100 de ani de istorie, Roca a devenit un reper la nivel mondial.

 

Roca și-a început activitatea în 1917 dedicându-se fabricării radiatoarelor din fontă, pentru încălzire casnică, în fabrica sa din Gavà (Barcelona). După acești primi pași, și-a extins portofoliul cu producția de boilere și, în anul 1929, a intrat definitiv în sectorul produselor pentru baie, începând producția de căzi.

Întotdeauna atentă la schimbările din societate legate de cultura apei, principala resursă naturală cu care lucrează, compania Roca și-a asumat provocarea de a produce obiecte sanitare din porțelan, în anul 1936, iar în anul 1954, a început să fabrice baterii.

În anii ’90, Grupul a făcut primul pas în expansiunea sa internațională, bazată în principal pe înființarea de filiale și pe semnarea de acorduri cu mărci locale de top. Pe lângă Portugalia și Franța, Roca s-a extins în Regatul Unit, Germania, Italia, Maroc, Argentina, Brazilia și China.

Punctul de cotitură în procesul de internaționalizare a fost în anul 1999, odată cu achiziționarea grupului elvețian Keramik Holding Laufen, al patrulea cel mai mare producător de obiecte sanitare de porțelan din lume. Achiziționarea companiei Laufen a permis Grupului să își consolideze prezența pe piețele strategice unde era mai puțin cunoscută, în principal în Europa de Est, Brazilia și Statele Unite ale Americii.

În anul 2005, Roca și-a anunțat planul strategic ambițios, axat pe sectorul spațiilor de baie și a obținut poziția de lider mondial în acest sector, în anul 2006.

Astăzi, Roca este prezentă pe piețele din peste 170 de țări, are 76 de fabrici și peste 21.000 de angajați în întreaga lume.

În prezent, Roca continuă să fie o companie cu capital integral spaniol dedicată creării spațiilor de baie, activitate care a făcut din ea un punct de referință mondial. Atingerea acestei dimensiuni reprezintă o sursă de mândrie, deoarece, de zeci de ani, compania a fost una dintre cele mai faimoase, apreciate și adânc înrădăcinate în mintea societății spaniole.

Pentru a face un alt pas în alianța sa cu societatea, în anul 2009 compania a inaugurat Galeria Roca Barcelona, ​​o clădire emblematică pentru a trăi experiența mărcii, urmată de cele din Madrid, Lisabona, Londra, Shanghai și Beijing.

Spații pentru a interacționa cu produsele, valorile și cultura apei Roca, care găzduiesc, activități culturale, expoziții, conferințe și dezbateri legate de subiecte precum proiectarea, sustenabilitatea sau arhitectura. Evenimente care sunt, în sine, o reflectare a interesului Roca de a continua să avanseze alături de societatea încă mulți ani, de acum înainte.