Barlinek

Grupul Barlinek este lider în producţia de parchet stratificat în lume, şi are o capacitate de producţie de peste 12 mln de m2 anual.

Cel mai important produs oferit este parchetul tiplu stratificat Barlinek – din specii de lemn nobil european şi exotic. Parchetul este vândut în 75 de ţări de pe 6 continente.

Grupul, produce de asemenea parchet certificat pentru facilităţi sportive, plinte pentru pardoseli si si biocombustibili : peleti şi brichete din lemn pentru şeminee, bine cunoscute pentru calitatea acestora.

Compania Barlinek acordă o deosebită importanţă ca tehnologiile folosite şi produsele finite ale companiei să fie ecologice şi neutre pentru mediul înconjurător.

Datorită modernizării permanente a întreprinderii cât şi a investiţiilor în tehnologii moderne este una dintre cele mai curate întreprinderi din această branşă din Polonia. Activităţile companiei Barlinek arată că, protecţia mediului înconjurător poate fi pentru companii nu numai o obligaţie impusă de legile anumitor ţări, dar si un element important în strategia de dezvoltare de lungă durată.

Barlinek este, de asemenea, iniţiatorul unui număr mare de programe cu privire la protecţia mediului şi la educaţia ecologică.

De ani de zile compania realizează programul „Regula 1 pentru 1”, care are ca scop co-finanţarea plantării unui copac pentru fiecăre pachet de parchet Barlinek care este marcat cu logo-ul acţiunii. „Pădurea Clienţilor” companiei Barlinek are deja aproape 15 mln de copaci!